Unicykling i Trekroner

Unicykling er en fantastisk sportsgren, hvor vi i klubberne har fokus på både det sociale og det at udvikle sig inden for unicykling. Sporten byder på træning af hele kroppen og særligt balancen bliver udfordret. Det kræver derfor en smule modenhed ift motorisk udvikling, hvorfor 7 år og opefter er vores tommelfingerregel. Er barnet moden og motiveret kan de også godt starte tidligere.

Unicykling er et fantastisk mix af en individuel sport og holdsport. Det er den helt perfekte sportsgren, for børn der er gode til at holde fokus og være selvmotiverede – men som samtidig elsker dejlige holdkammerater og fed klubånd.

Du kan også søge yderligere info om unicykling på www.unicykling.dk eller på Facebook Unicykel Danmark.

Godt at være opmærksom på inden opstart af træning

Til træning skal man have indendørssko på, bukser man kan bevæge sig i (undgå kjole eller nederdel, da det kan side fast i sadlen) og håret sat op. Sørg for at barnet møder mæt op til træning og har en drikkedunk med. Der bliver brændt masser af energi af og langt de fleste børn vil have brug for at få fyldt depoterne op mellem skole og træning. Klubben stiller lånecykler til rådighed indtil man får sin egen. Trænerne holder små drikkepauser undervejs, når det passer ind i den planlagte træning.

Beskrivelse

Vi øver grundlæggende færdigheder og tricks, og man vil som medlem kunne tage færdighedsprøver fra 1. til 5. i det internationale IUF-system (små prøver der støtter og motiverer til at udvikle færdigheder på cyklen). Yderligere træner vi formationer hvor vi kører sammen som gruppe og sætter små programmer sammen efterhånden, som cyklisterne bliver dygtigere.

Vi har 2 hovedtrænere hver gang, som begge er rutinerede og dygtige unicyklister.

Træning i sæson 2024/2025 – opstart den 19. august

Vi har igen fået mulighed for at starte klokken 16 og det betyder, at vi vil dele cyklisterne op i 2 hold. Hold 1 er for alle cyklister og hold 2 er for mere øvede cyklister med skill level 4+.

Træningen vil som udgangspunkt forløbe således:
16.00 – 17.00 Træning for Hold 1
17.00 – 18.00 Træning for Hold 2

Det er muligt at blive og træne fra kl. 17-18. Dette er dog uden træner, og cyklisten skal derfor være selvmotiveret. Der skal enten være en primær voksen til stede, eller det skal aftales med træneren på hold 2, om du kan træne uden dine forældre, er til stede.

Vi har også træningstid om søndagen fra kl. 16-18. Dette er også betinget af forældreopbakning og tilstedeværelse, og cyklisten skal også her være selvmotiveret. Der skal enten være en primær voksen til stede, eller det skal aftales med træneren på hold 2, om du kan træne uden dine forældre, er til stede.

Vi har også træningstid om søndagen fra kl. 16-18. Dette er også betinget af forældreopbakning og tilstedeværelse, og cyklisten skal også her være selvmotiveret for træning. Det kan oftest aftales med andre holdkammerater, så man er flere der træner sammen.

Gode tips til at komme igang

Når du skal i gang med at lære at køre på ethjulet cykel, er det godt at træne 10 min hver eneste dag. Så lærer du det i løbet af nogle uger, og du kan hurtigt være med i træningen.

De fleste børn er klar til at lære at cykle ved 7-8 års alderen. Har du først fundet balancen og lært at cykle, går det hurtigt fremad med at begynde at lære små sjove tricks på cyklen. Har du egen cykel med, er det vigtigt at dit cykeldæk er rent. Du må ikke køre med sort dæk i hallen.

Tilmelding og betaling sker via hjemmesiden.

Sted
Hallen på Trekronerskolen (Trekronerhallen)

Tid
Mandage Kl. 16.00-17.00 (Hold 1)
Mandage Kl. 17.00-18.00 (Hold 2)
OBS: se forbehold for træningstider ovenfor

Søndage har vi hallen i tidsrummet 16.00-18.00. Søndagstræning er fri træning, hvilket betyder at der ikke er trænere på. For at træne søndage kræves det at der er en voksen over 18 med.

Periode
Fra uge 34 frem til skolesommerferie
OBS der kan forekomme uforudsete aflysninger undervejs grundet arrangementer mm fra skolen.

Kontakt
Camilla Petersen

mail: unicykling(snabela)trekronerif.dk

Tilmelding
Der åbnes for tilmeldinger for nye medlemmer i løbet af sommeren

Pris
725,- kr.

Andet
Vi har en lukket facebookgruppe til interne beskeder mm. Når I har tilmeldt jer kan I søge på Trekroner Unicykel Club, så lukker jeg jer ind i gruppen.